top of page

Holistische massagetherapie

 

Vanuit mijn holistische visie wordt iedere sessie afgestemd op wat er op dat moment de aandacht vraagt.

Een therapiesessie begint met een kort gesprekje vooraf, waarin we samen afstemmen wat de intentie van deze sessie zal zijn.

Tijdens de sessie nodig ik je uit om te voelen, te ervaren en soms te uiten, wat jouw lichaam jou te vertellen heeft. Luisteren naar je lichaam kan helpen je eigen inzicht in je bewustzijn te brengen.

 

Ik masseer met warme oli.

De volgende technieken zal ik tijdens de sessie daar waar van toepassing inzetten:

 
Essalen massage

Kenmerkend zijn de lange verbindende strijkingen.

De meditatieve rust, volle aanraking, speelsheid en vloeiende beweging waarmee de grepen worden uitgevoerd geven een gevoel van diepe verbondenheid met alle lagen. Er ontstaat een ontspannen, helende energie flow. Je hele lichaam voelt meer als één geheel.

 

Klassieke massage​

Klassieke massage gebruik ik daar waar plaatselijk dieper en gerichter werk gewenst is.

 

Trager ​

Met Trager technieken maak ik contact met de fascia (een bindweefselweb dat in verbonden banen door het hele lichaam loopt) om de balans in het lichaam te verbeteren en moeiteloosheid te ervaren.

 

Diep weefsel massage

Deze massagetechniek richt zich meer op het dieper gelegen bindweefsel (fascia) en de houdingsspieren. Deze zijn vaak belangrijk bij onbewuste spanning en stress en worden bij diep weefsel werk met veel gevoel aangeraakt, waardoor energie weer kan gaan stromen. De diepe, warme technieken zorgen voor ruimte en een nieuwe ervaring van je eigen lichaam.

 

Stretchen en joint movement​

Met deze technieken ontstaat ontspanning, ruimte, een gevoel van vrijheid.

 

Ademtechnieken

Ademtechnieken verdiepen de werking van de technieken en zelfbewustzijn,  verbinden de verschillende bewustzijnslagen en zorgen voor een diepere ontspanning.

 

Voetreflextechnieken

Voetreflexologie bevorderd de balans tussen lichaam, emoties en geest.

Stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Aandacht voor meridianen, chakra's en aura's
 
Reiki

Reiki betekent Universele Levensenergie.  Ieder mens is van nature verbonden met deze energie die bij onze geboorte vrij door ons heen stroomt. Als we ouder worden kunnen er door verschillende oorzaken blokkades of tekorten aan energie ontstaan. Bij het geven van reiki stroomt de energie precies naar de plekken waar jij het nodig hebt. Je lichaam kan deze levensenergie opnemen en gebruiken om op verschillende niveaus de balans te herstellen en blokkades op te ruimen. Het geeft rust, ontspanning, versterkt je afweersysteem, helpt je lichaam en geest te ontgiften en ondersteunt je lichaam in het vermogen zichzelf te genezen.  
 

 

 

3D51880C-26CA-4372-A83F-0F4C58AFF057.heic

Waar aandacht gaat, volgt adem.

Waar adem gaat, komt leven.

ruimte martien.jpg

“Inside each of us is a little one who is longing for just a moment of our attention, to remember them, to touch and listen to them, and to provide sanctuary where the orphaned ones of the psyche and soma can finally return Home.”

– Matt Licata

devi schri.jpg
bottom of page